2013.08.29

BBI – pressmeddelande om MediHand

EviDos lanserar sin nya applikation MediHand till iPhone och iPad, med en androidversion på gång!

Eva-Lott Eitrem och hennes företag EviDos har utvecklat en app som hjälper människor att hålla reda på sin medcinering. Appen MediHand håller koll på hur många tabletter du ska ta, kan uppmärksamma dig på när du ska ta dem med en påminnelse och eventuellt skicka en notis till anhöriga om personen som ska ta medicinen inte berättar för appen att de tagit medicinen när appen påminner dem. Tekniken har utvecklats i nära samarbete med sjuksköterskor, läkare, IT-experter och sjuksköterskestuderande över flera år.

Appen är CE-godkänd och hämtar sin information från FASS och SIL för att den alltid ska ha korrekt information om de läkemedel som man tar. Appen håller också koll på hur de olika läkemedlen fungerar tillsammans, så att man inte råkar ta ett receptfritt läkemedel som skulle kunna ge negativa resultat på läkemedel man ordinerats av läkare. När man lägger till ett läkemedel så kollar MediHand upp interaktionerna med övrig medicinering, och skulle det vara ett problem där så varnar MediHand användaren direkt.

Eva-Lott har tidigare arbetat i 25 år som sjuksköterska/barnmorska och har en magister i folkhälsovetenskap. Eva-Lott har också arbetat som interaktionsdesigner i både privata och offentliga företag.

MediHand kostar 49 kronor och finns nu att ladda ner ifrån Appstore.

Ladda ner MediHand här!

Nyheter

2018.05.31
GDPR – EviDos integritetspolicy
2017.01.30
EviDos – stärker arbetsmiljön och höjer patientsäkerheten på 1177
2016.01.15
Nu finns MinMedicinApp även till Android!
2015.06.17
Nya användare till EviDos
2014.10.28
EviDos och MinMedicinApp är nominerade till Guldpillret