2017.01.30

EviDos – stärker arbetsmiljön och höjer patientsäkerheten på 1177

På Blekinge 1177 sjukvårdsrådgivning har man använt läkemedelsstödet EviDos i tre år och personalen vill inte vara utan det. De tycker att EviDos underlättar deras arbete och känner sig trygga med systemet. 1177 i Västra Götaland har använt EviDos i ett år och de är mycket nöjda och instämmer med Blekinges synpunkter.

2016.01.15

Nu finns MinMedicinApp även till Android!

Nyheter är;
Möjlighet att lägga in fler olika påminnelser, t.ex. en gång per vecka eller olika doseringar på olika klockslag. Om du redan har MinMedicinApp och uppdaterar behöver du lägga in dina läkemedel och påminnelser på nytt.
Ännu bättre koll på mediciner som inte passar ihop. Som tidigare får du orange eller rött meddelande, det nya är att du kan klicka på meddelandet och se vilka läkemedel som inte passar ihop.
Meddelande om ”dubblering”. Om du lägger in två eller fler läkemedel med samma aktiva substans så uppmärksammas detta med ett meddelande.
Tydligare varning. Olämpliga läkemedel markeras med en varningstriangel i stället för ett utropstecken.

Uppdatering av iOS kommer inom kort!

2015.06.17

Nya användare till EviDos

Nu används EviDos även på fristående apotek, inom psykiatrin och av kommunsjuksköterskor! De tycker att EviDos höjer både patientsäkerheten och deras egen kompetens.

2014.10.28

EviDos och MinMedicinApp är nominerade till Guldpillret

Guldpillret, som i år delas ut för femte året i rad, instiftades 2010 av Dagens Medicin tillsammans med systertidningen Dagens Apotek och Läkemedelsförsäkringen. Syftet är att uppmärksamma behovet av en bättre och säkrare läkemedelsanvändning. Det är tolv som gör upp om att få vårdens finaste ”piller”. EviDos och MinMedicinApp är två av dem.

EviDos – läkemedelsstöd för sjuksköterskor och läkare
Enligt nomineringen anser användarna av läkemedelsstödet att de hittar informationen snabbare och säkrare än i tidigare verktyg och menar att patientsäkerheten har ökat.

MinMedicinApp
Enligt nomineringen är detta en nytto-app som gör att den enskilde tar ett större ansvar för sin egen medicinering tillsammans med sjukvårdspersonalen.

Guldpillret

2014.10.17

MinMedicinApp nominerad till Guldmobilen

Motivering:
En app som hämtar information om läkemedel från kvalitetssäkrade källor och redovisar huruvida vissa läkemedel kan tas tillsammans med andra mediciner, hur de ser ut och vad de innehåller. Appen påminner även om när det är dags att ta mediciner samt räknar ut lämplig dosering.

Nomineringar Guldmobilen

2014.08.29

Nu samarbetar EviDos med First Med

 

NGS_FM_Logo_CMYK

Nu samarbetar EviDos med First Med. 

First Med är ett bemanningsföretag som specialiserat sig på kvalificerad vårdpersonal såsom sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, läkare, läkarsekreterare och undersköterskor. First Med erbjuder flexibla lösningar inom personaluthyrning och rekrytering inom vård och elevhälsa och kunderna återfinns i både offentlig och privat sektor och över hela Sverige.

First Med är ett av sju affärsområde inom NGS Group. NGS Group är ett nischat bemanningsföretag inom vård och skola. NGS sysselsätter 3000 medarbetare varje år, runt omkring i Sverige och Norge. NGS finns på sjukhus och skolor, i både storstäder och landsbygd. Vi bemannar de personalbehov som måste fyllas och vi hjälper till att upprätthålla allas rättighet till vård och utbildning. I NGS Group ingår även Stjärnpoolen, Vikariepoolen, Doc Partner, Nurse Partner, Plus Care och Psykiatrika. NGS Group är noterat på börsen NGM Equity.

”Med EviDos kan vi skapa en tryggare vardag för våra kunders patienter och en säkrare läkemedelshantering för vår sjukvårdspersonal. Vi är glada över att nu kunna erbjuda detta kvalitetshöjande komplement till vår personal”, säger Malin Brolin, Verksamhetschef för NGS Vård.

 

 

2014.08.04

Hemmets Journal skriver om MinMedicinApp

Håll koll på dina mediciner i mobilen

2014.04.11

Blekinge Tekniska Högskola – använder EviDos i utbildningen

Läkemedelsberäkning är ett av vårdens stora riskområden, då ämnet är en viktig del av läkemedelshantering. Hälften av alla sjuksköterskestudenter blir underkända
i de ordinarie proven för läkemedelsberäkning.

För att ge sina studenter de bästa förutsättningar väljer BTH att använda EviDos i sin undervisning.

2014.03.18

Makt i Media skriver om MinMedicinApp

Så här skriver Makt i Media om MinMedicinApp

MinMedicinApp

2014.03.05

1177 Blekinge – känner sig tryggare när de använder EviDos

1177 logga  

1177 tar emot ca fem miljarder samtal – många av dessa är frågor om läkemedel. Patientens första kontakt med sjukvården kan vara sjukvårdsupplysningen för hänvisning till lämplig vårdgivare. En god tillgänglighet, det vill säga snabbt svar och kompetenta råd är väsentligt. 91 procent av dem som ringer är så nöjda att de skulle ringa igen, 96 procent skulle rekommendera andra att ringa 1177 och 96 procent följde de råd de fått. Frågor om läkemedel ligger i topp och personalen på 1177 Blekinge hittar svaren enklare och känner sig trygga när de använder EviDos.

1177 är ett nationellt telefonnummer för sjukvårdsrådgivning via telefon som du kan ringa varifrån i landet som helst, dygnet runt. Telefonsjuksköterskorna på 1177
Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Varje landsting/region driver sin egen sjukvårdsrådgivning, men ingår i ett nationellt nätverk och följer nationella kvalitetsnormer. Genom gemensam teknik, gemensamt beslutsstödssystem och gemensamma arbetsformer kan landets olika sjukvårdsrådgivningar hålla samma höga kvalitet, samverka och hjälpa varandra vid behov.

Nyheter

2017.01.30
EviDos – stärker arbetsmiljön och höjer patientsäkerheten på 1177
2016.01.15
Nu finns MinMedicinApp även till Android!
2015.06.17
Nya användare till EviDos
2014.10.28
EviDos och MinMedicinApp är nominerade till Guldpillret
2014.10.17
MinMedicinApp nominerad till Guldmobilen